Leikkikoulun toiminta

Leikkikoulussa on 21 kokopäiväpaikkaa 3-6 vuotiaille lapsille.

Leikkikoulussa työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa sekä kaksi lastenhoitajaa ja yksi ryhmäavustaja.

Leikkikoululla on tarpeen vaatiessa omat tutut sijaiset. Otamme myös mielellämme opiskelijoita työssäoppimiseen.

Olemme avoinna 7.30-17.00.

Loma-aikamme ovat kesällä ja jouluna hieman pidemmät. Huomioithan sen että meillä ei ole valitettavasti tarjolla loma-ajan varahoitoa.

Montessorityöskentely

Montessori-leikkikoulun toimintaan kuuluu:

• Herkkyyskausiteoriaan perustuva yksilö- ja pienryhmätyöskentely, jossa käytetään montessorivälineistöä.
  • Lapsiryhmän yhteiset tilanteet, joissa koko- tai pienryhmä osallistuu yhteiseen toimintaan esim. musiikki- ja lukuhetket, liikunta, retket, juhlat ja perushoidon tilanteet.

Päivärytmiä:

Aloitamme aamulla lasten saavuttua montessorityöskentelyt lasten omien mielenkiintojen mukaan. Työskentely kestää 10.30 saakka.

10.30-11 pidämme aamupiirin, joka voi pitää sisällään lauluja, runoja, leikkejä, keskusteluja, joogaa, käytännön tehtäviä yms.

Lounas klo 11. Lounaan jälkeen ulkoilemme.

Ulkoilun jälkeen nuoremmat lapset nukkuvat päiväunet. Isommilla lapsilla on myös lepohetki missä luetaan kirjaa, kuunnellaan rentouttavaa musiikkia tms.

Aamupäivän ns. vapaan (montessori)työskentelyn aikana pidämme myös järjestettyjä pienryhmätuokioita sekä yhteiset esikoululaisten tuokiot.

Uimakoulu

Syksyllä ja keväällä 5v -> täyttäneillä lapsilla on mahdollisuus osallistua Cetuksen uimakouluun. Uimakoulu pidetään kerran viikossa aamuisin Espoonlahdessa. Yhteensä 6x/kausi. Uimakoulu on maksullinen.

%d bloggers like this: