Leikkikoulun toiminta

Ryhmäkoko

Leikkikoulussa on 21 kokopäiväpaikkaa 3-6 vuotiaille lapsille. Vanhemmat voivat valita heille sopivan hoitoajan, joka myös huomioidaan hoitomaksuissa:

• 7 tunnin hoito – klo 8.00 – 15.00
  • kokopäivähoito – klo 7.30 – 17.00

Tarjoamme maksutonta esiopetusta klo 8.30 – 13.00. Maksuttoman esiopetusryhmän koko on vähintään 5 esiopetusikäistä lasta.

Montessorityöskentely

Montessori-leikkikoulun toimintaan kuuluu:

• Herkkyyskausiteoriaan perustuva yksilö- ja pienryhmätyöskentely, jossa käytetään montessorivälineistöä.
  • Lapsiryhmän yhteiset tilanteet, joissa koko- tai pienryhmä osallistuu yhteiseen toimintaan esim. musiikki- ja lukuhetket, liikunta, retket, juhlat ja perushoidon tilanteet.

Yhteiset tuokiot

Aloitamme aamulla lasten saavuttua yhteisen piirituokion, jossa käsittelemme uusia asioita ja näytämme uusia töitä.

Ennen ruokailua pidämme laulupiirin, joka pitää sisällään lauluja, laululeikkejä, rytmisoittimien käyttöä ja runoja.Ruoan jälkeen pidetään luku/lepopiiri, jossa luetaan yhteistä lukukirjaa, ja kuunnellaan klassista musiikkia. Nuoremmat lapset nukkuvat päiväunet.

Aamupäivän ns. vapaan työskentelyn aikana pidämme myös järjestettyjä pienryhmätuokioita sekä yhteiset esikoululaisten tuokiot.

Lapsilla on viikoittain liikuntatunti läheisen koulun liikuntasalissa. Kahdesti lukuvuodessa lapsilla on mahdollisuus osallistua uimaopetusjaksoon.

Uimakoulu

Uimakouluun voi  ilmoittautua uimakoulun aikana 5v täyttäneet ja sitä vanhemmat Espoon Montessori-leikkikoulun lapset. Uimakoulu on kuutena arkipäivänä, kerran viikossa aamuisin. Uimakouluun voi osallistua sekä syys- että kevätlukukaudella. Uimakoulu on maksullinen. Maksu sisältää Cetuksen koulutetun uimaopetuksen (2 opettajaa) 6 x 30min Espoonlahden uimahallissa ja matkat.