TIETOA MEISTÄ

Leikkikoulumme on perustettu vuonna 1981 ja leikkikoulua ylläpitää Espoon Montessori-leikkikoulun Kannatusyhdistys ry, joka koostuu aktiivisista vanhemmista.

Espoon Montessori-leikkikoulu sijaitsee Kuitinmäessä kerrostalon alakerrassa katutasanteella. Leikkikoulun remontoidut, viihtyisät ja avarat tilat ovat 150 neliötä.  Sijaintimme on keskeisellä paikalla, aivan Olarin asukaspuiston välittömässä läheisyydessä. Edustaltamme löytyy myös täysin uudistettu ja hieno leikkipuisto mikä on ulkoiltaessa käytössämme. Hyödynnämme myös muita lähialueen puistoja, ulkoilupaikkoja ja palveluita. Käymme usein myös retkillä.

Leikkikoulun toiminta

Leikkikoulussa on 21 kokopäiväpaikkaa 3-6 vuotiaille lapsille.

Leikkikoulun johtajana toimii Sari-Hanna Jäppinen.

Leikkikoulussa työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa, lastenhoitaja, (ryhmäavustaja) sekä keittiö/päiväkotiapulainen.

Leikkikoululla on tarpeen vaatiessa omat tutut sijaiset.

Otamme mielellämme opiskelijoita työssäoppimiseen. Yhteydenotot sähköpostitse: montessori@emlk.fi

Olemme avoinna arkisin 7.30-17.00.

Loma-aikamme ovat kesällä ja jouluna hieman pidemmät. Hiihtoloman olemme myös suljettuina. Huomioithan sen että meillä ei ole valitettavasti tarjolla loma-ajan varahoitoa.

Montessorityöskentely

Montessori-leikkikoulun toimintaan kuuluu:

  • Herkkyyskausiteoriaan perustuva yksilö- ja pienryhmätyöskentely, jossa käytetään montessorivälineistöä
  • Lapsiryhmän yhteiset tilanteet, joissa koko- tai pienryhmä osallistuu yhteiseen toimintaan esim. musiikki- ja lukuhetket, liikunta, retket, juhlat ja perushoidon tilanteet

Päivärytmiä:

Aloitamme aamulla lasten saavuttua montessorityöskentelyt lasten omien mielenkiintojen mukaan. Työskentely kestää klo 10.30 saakka.

10.30-11 pidämme aamupiirin, joka voi pitää sisällään lauluja, runoja, leikkejä, keskusteluja, joogaa, käytännön tehtäviä yms.

Lounas klo 11, jonka jälkeen ulkoilemme.

Ulkoilun jälkeen nuoremmat lapset nukkuvat päiväunet. Isommilla lapsilla on myös lepohetki missä luetaan kirjaa, kuunnellaan rentouttavaa musiikkia tms.

Aamupäivän ns. vapaan (montessori)työskentelyn aikana pidämme myös järjestettyjä pienryhmätuokioita sekä yhteiset esikoululaisten tuokiot.

Uimakoulu

Syksyllä ja keväällä 5v -> täyttäneillä lapsilla on mahdollisuus osallistua Cetuksen uimakouluun. Uimakoulu pidetään kerran viikossa aamuisin Espoonlahdessa. Yhteensä 6x/kausi. Uimakoulu on maksullinen. 

Advertisement
%d bloggaajaa tykkää tästä: